Pi en Qang beginnen te giechelen als ik een datum wil prikken voor de excursie; naar Madurodam. “Kinderen mee?” vragen ze.
“Alsjeblieft niet,” antwoord ik.
Alle vrouwen stralen nu: inderdaad, geen kinderen, dit is onze schoolreis. Goed, ook weer geregeld. Maar Qang vertrouwt het niet: op welk station spreken we af. En waar is dat. En: hoelaat. Welke trein nemen we dan. Waar stappen we uit. En hoelaat zijn we terug. Pi treedt op als tolk en legt uit: “Qang alles graag heel duidelijk.”
“Oké,” zeg ik, “maar de schoolreis is pas over twee maanden.”
Qang glimlacht beleefd: inderdaad, nog twee hele maanden wakker liggen. Ik begrijp het. “Jij mag alles uitzoeken,” zeg ik. “En de informatie aan ons doorgeven. Dan was jij reisleidster.”
Reisleidster. Ze zoekt het woord op in haar sprekende minicomputer en een metalen stem vertaalt. Qang schatert.

Pi en Qang II

Berichtnavigatie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *