2014: 36 Maanden Rijk
Rijk in de schuldsanering
Schulden treffen elk jaar tienduizenden Nederlanders, toch zijn er geen (leuke!) ervaringsboeken. Marinet’s vierde boek is een survivalgids met overpeinzingen over onze consumptiemaatschappij, die stimuleert om te kopen; succes hangt ogenschijnlijk samen met status, dure merken. In dit boek ook aandacht voor psychosociale problematiek van deze tijd: door gebroken gezinnen ontwikkelen jongeren geen stabiele identiteit, wat hen kwetsbaar maakt voor geldzaken.
* Vanaf p.55 de unieke 36-maanden-aftel-kalender met schrijfruimte en survivaltips.
* En: de slogan voor de NRC waarmee ik vliegtickets won.
36 Maanden Rijk is verkrijgbaar via de mail bij de auteur.


2013:
   Regen om Justus
Het derde boek (Boekfragmenten 2013) in de vorm van een magazine, beschrijft een jeugdliefde – van een kind voor een volwassen man – in vier seizoenen en slechts 40 pagina’s.
Meer info bij de verschijning

 

 

2011:     Memo’s aan een niet-bestaand lief
Het tweede boek (Compaan 2011) onderzoekt de uitersten van emotioneel geweld en kwetsbaarheid, in een familie in de roerige jaren ’60 en ’70; hoe wij liefhebben, en elkaar onherroepelijk beschadigen. Memo’s… is een collageboek vol dromen en brieven, met prachtige tekeningen van kunstenares Astrid van Rijn. Een verhaal over wreedheid en intimiteit… Verkrijgbaar bij de bibliotheek, bij uw boekwinkel, of bij bol.com.


2008:     Vrouwentongen

Vrouwentongen v2014-cover - v4De debuutroman Vrouwentongen (Compaan 2008) speelt zich af in een achterbuurt van Rotterdam, waar eigenaardige buurtbewoners met dubieuze geheimen met elkaar pogen samen te leven… een kind wordt het slachtoffer van alle verwarring.
Verkrijgbaar bij de bibliotheek, bij uw boekwinkel, of bij bol.com.

Vrouwentongen werd gepresenteerd door zangeres Frédérique Spigt. Het verhaal over infanticide deed het nodige stof opwaaien en de recensies liepen uiteen van ‘overdonderend’ tot ‘beklemmend’.