survivalboek Schuldsanering

In 2012 stapte Marinet, na een zakelijk faillissement, naar de rechtbank voor een saneringstraject. Deze periode was geen ramp, maar een verrijkende ervaring om tot heel nieuwe stappen te komen.

Zowel zakelijk als privé bleek het een beladen onderwerp. Volgens haar familie was alles eigen schuld-dikke bult, en moest ze zwijgen; dit voelde als een dubbele straf, zodat ze besloot te schrijven over de schaamte.

Marinet blogde over het traject, maakte een luchtig handboek èn een serie radioverhalen. 🙂

De blogs en Facebookpagina brachten een levendige dialoog tussen lotgenoten en belangstellenden uit het hele land: zelfs bewindvoerders reageerden en verzochten om het boek; er kwam een bijeenkomst met vrouwen, Marinet won (ha!) vliegtickets met een slogan voor de NRC, kortom: de openheid zorgde voor frisse lucht.

Radio Rijnmond
Tegelijkertijd praatte zij met Erik Post (Radio Rijnmond) over dit heikele onderwerp; de postblokkade, aflossingen, het schimmige gebied van het VTLB, bewindvoering, sollicitatierondes en ook over… taart bakken of literatuur. Via onderstaande links kun je elke aflevering terugluisteren.

SLOT Juni 2016: Afl. 7 It was only a dream

Maart 2014: Afl.6 Een jaar in de WSNP

December 2013: Afl.5 Wat is armoede… of  ‘de elasticiteit van de geest’

Oktober 2013: Afl.4  Het is zwaar

Mei 2013: Afl. 3    Boodschappen doen voor een tientje

April 2013: Afl. 2    Huisbezoek van de bewindvoerder

Maart 2013: Afl. 1    Uitspraak van de rechtbank en start WSNP

Meld je aan voor nieuwe blogs