Al meer dan 20 jaar werk ik met voedingswaren uit de natuurlijke keuken, ook wel bekend als macrobiotiek. Het is een lange, boeiende levensweg, en ik heb zeker niet alle antwoorden. Wel kan ik inmiddels een aardig potje vegetarisch koken. Ik merkte dat vrouwen graag leren koken met natuurvoeding, maar niet weten waar te beginnen. De alternatieve kookboeken zijn soms ingewikkeld, net als bepaalde ingrediënten. En wat zonde wanneer je mooie producten aanschaft die vervolgens ongebruikt in je kast staan. Goed nieuws: ik kan je helpen!

Graag help ik jou met vragen als:
hoe stel ik een volwaardig vegetarisch menu samen?
Ik heb fysieke klachten, hoe pas ik mijn dieet aan?
Welke vleesvervangers kies ik en hoe gebruik ik die?
Wat doe ik met miso? Waarvoor gebruik ik kuzu?

Praktische benadering staat voorop;
ik sluit aan bij jouw situatie. Welke aanpassingen kun je nu in jouw routine doorvoeren, zodat je gezondheid én je plezier in koken toenemen? Luister naar je eigen ritme (en naar je portemonnee). Ik geniet van natuurlijk eten op mijn basic manier en hierin ben ik inconsequent; ik heb gewoon uitgeprobeerd wat het beste voor mij werkt. Ongetwijfeld maak jij dus andere keuzes dan ik. Dit gezegd hebbende…

Wat kan ik jou bieden:

 • introductie over natuurvoeding (waarom lokale ingrediënten, eten met het seizoen)
 • product-uitleg van basisproducten als miso, zeewier, amandelpasta, shoyu, mirin, tempeh
 • organiseren van je keuken (kookgerei, gereedschap, bestek)
 • zoete bereidingen, o.a.:
  • polenta als ontbijt
  • restjes rijst verwerken tot pap
  • werken met rijststroop
  • marineren (ipv wassen) van zacht fruit
 • kookles natuurvoeding (samenstellen van menu, gerechten voorbereiden en koken)
  • geperste salades
  • groentetempura
  • bonenburgers
  • peulvruchten uit de snelkookpan
  • koken met miso
  • vegetarische nasi
 • gesprekken (en veel tips) over vrouwenzaken

Wat kost het:

 • Afhankelijk van je vraag ben ik één of meerdere uren of dagdelen in je keuken. Een middag begeleiding (en koken) kost tussen de 75,- en 150,-. Wil je met meerdere vrouwen afspreken, dan geldt een ander tarief per persoon, afhankelijk van jullie vragen.
 • Op basis van jouw kookwensen geef ik een boodschappenlijst voor de aanschaf van ingrediënten. Deze producten schaf je zelf aan. Breng ik ze voor je mee, dan bereken ik de kosten door.
 • Een andere optie is dat we samen naar de natuurwinkel gaan, en kijken wat je nodig hebt. Ik help je bij je keuzes en leer je wat je met bepaalde producten kunt doen.

Zin om lekker te gaan koken?
Mail vrijblijvend: post @ marinethaitsma.nl