In De Wereld Draait Door stotterde Ehsan Jami zich door de vragen over zijn geannuleerde animatiefilm heen; die jongen is natuurlijk onder druk gezet door Hirsch Ballin. ‘Daar kan ik geen mededelingen over doen,’ zei Jami. ‘Die vraag kan ik op dit moment niet beantwoorden.’ Welke staatsgeheimen moet hij in hemelsnaam verzwijgen, want amper een jaar geleden was Jami een vrijuit sprekende jonge hond. En opeens verlangde ik vurig naar The Great Dictator, van Charlie Chaplin. Ik verlangde naar satire waar Hitler om gelachen schijnt te hebben. Ik verlangde naar de lach die alle angst voor fitna’s, fatwa’s en führers omver schopt. Maar daarvoor heb je filmmakers nodig. Geen politici die filmpjes maken.

Charlie Chaplin

Berichtnavigatie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *