Ik breng weer een bezoek aan Lianne, in haar poederdoos-boutique. We wisselen verhalen uit, zoals dat gaat. Binnen enkele minuten bakkeleien we over de nuances van zes nieuwe geuren, de een nog zeldzamer dan de ander, en ik raak weer dronken. En dat terwijl de wereld zich, in navolging van de kinderbescherming en de rechtbank, buigt over komkommernieuws: de eenzame zeilverlangens van een 13-jarig meisje. Het komt wel goed met Laura, die zeilt de hoogste golf aan flarden. Ik begrijp de commotie niet. Ik begrijp mensen sowieso niet. De bemoeienis met elkaars intieme dromen. Wat is nog privé. Nou, dit: Teint de neige, mijn nieuwe parfum. Naar verluidt gecomponeerd door een student filosofie uit Florence. Hij was vast verliefd, want alleen een verliefd hart ziet de wereld in sneeuw. Te koop bij Madame Lianne Tio.

De kleur van sneeuw

Berichtnavigatie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *