Naar concert van Wende Snijders geweest in de Doelen. Onlangs ook de film Nothing personal gezien. Bezig in Het geluk van de eenzaamheid van Connie Palmen: een theorie over de roman. Verder. Deze week wordt mijn auto eindelijk gerepareerd. Wiedes is blij met elke sneeuwvlok. Romeo heeft zich op zijn rekensommen gestort. Morris heeft een taakstraf bij bureau HALT voltooid. Mijn werk: de meeste leerlingen komen niet naar school, waarschijnlijk vanwege de gladheid en de kou. Zelf zou ik nu het liefst in een iglo wonen. Sneeuw met sneeuw zijn. IJs met ijs. Wind met de wind. Kou met kou. Verder. Vier ik sinds jaren mijn verjaardag, omdat het nu een priemgetal blijkt te zijn. Verder. Kreeg ik als kerstcadeau van mijn baas een proefabonnement op de Flow. Er valt nog veel te flowen. Dat magazine zit vol plakplaatjes, knutselpapier en een schriftje bedrukt met Matroesjka’s. Verder. Alles wat ik schrijf, is te weinig. Alles wat ik zeg, schiet tekort. Alles wat ik benoem, laat het andere ongezien. Alles wat ik aanwijs, beïnvloedt het volgende moment. Verder. Verder ligt hier de aanvraag voor een werkbeurs klaar. Die aanvraag moet naar het Fonds voor de Letteren, en als ze jouw boek literair genoeg vinden, kun je een werkbeurs voor een paar maanden krijgen. Ik angst en beef om hem in te sturen: stel dat ik door de mand val en keer op keer, telkens weer, slechts over De man in mijn hart blijk te schrijven. Verder. Denk ik dat het verschil tussen een kasteelroman en een roman is: een kasteelroman is een pakket verwachtingen dat exact blijkt te kloppen. Een roman leidt je naar een wereld die je niet kon voorspellen. Dat biedt geen houvast maar vraagtekens. Nog meer vraagtekens. Verder. Komt volgende week de dominee hier op de koffie. Ik had hem laatst aan de telefoon en zei: ik denk, nee, ik geloof, dat het leven zonder zin is. Daar schrok hij van. Dus hij komt langs. Om mij. Of zichzelf gerust te stellen. Je weet het niet. Verder. Dacht ik laatst tijdens een gesprek ergens in Nederland: ik vind ‘ik hou van jou’ onuitsprekelijk. Mooi.

En verder

Berichtnavigatie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *