Graag heet ik je welkom als burgemeester van Rotterdam. En vergeet die paspoort-grap van Marco Pastors maar snel, het zou me niet verbazen als hij een immigrant van de eerste orde is; de oorspronkelijke bewoners van Rotterdam-Zuid kwamen meestal uit het destijds zeer arme Zeeland.
Ik begrijp dat je de komende tijd gaat wandelen door de stad. Als je alle achterstandsbuurten hebt bekeken, probeer dan nog het volgende.

1: de particuliere tuin achter het park van de Euromast. Je kunt er tussen de rozen zitten en op nieuwe gedachten komen.

2: de Koekela aan de Nieuwe Binnenweg. Daar hebben ze de allerlekkerste kokoscitroencake en brownies.

3: het parfumhuis Lianne Tio, aan het Weena-Zuid, waar je een hoogstpersoonlijk geuradvies zult krijgen, en waar je meer geheime geuren vindt dan in je oude PC Hooftstraat.

4: de Ibn Ghaldoun-school aan de Hillevliet. Tussen rondslingerend straatafval en dichtgetimmerde junkenpanden studeren daar jongens en meisjes hard om hun vmbo-diploma te halen. Ze doen dat onder leiding van een bezield èn nuchter docententeam, een detail dat in de mediahype rond deze school onvermeld bleef.

5: loop tijdens het komende Internationaal Film Festival binnen bij Lantaren-Venster en kom, net als wij, tot de conclusie dat dit bioscooptheatertje absoluut NIET uit de binnenstad mag verdwijnen!

Waarde Ahmed, dit is slechts een piepkleine rondleiding door mijn mooie, lelijke stad. En denk eraan: de mensen hebben nu nog moeite met je naam, maar aangezien tweederde van Rotterdam allochtoon is (de Zeeuwen nog niet eens meegerekend), zul je je snel als een vis in het Maaswater voelen.

Hooggeachte groet,

Marinet Haitsma

Geachte Ahmed Aboutaleb

Berichtnavigatie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *