Er is de afgelopen maanden flink geklust aan mijn nieuwe werkkamer. Opruimen, behangen, een ergonomisch bureau en gezonde stoel aanschaffen. Nu wacht ik op de loodgieter die de muur komt uithakken om de kapotte regenpijp te herstellen. Maar dat terzijde.
Er is dus een kamer. En koopwaar. Sinds woensdag is het namelijk officieel: ik sta ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

taaltrainen en schrijven
Vanaf 1 juni werk ik weer als freelance trainer en tekstschrijver. Dan vertrek ik namelijk bij het ROC waar ik negen jaar in vaste dienst lesgaf. Ik heb lang tegen deze stap aangehikt, want het is – zo zegt iedereen – niet niks. Mijn financiële zekerheid opzeggen voor een sprong in het onbekende. Nu is het ook weer niet helemaal nieuw; als trainer werkte ik jarenlang voor Schoevers en Kaleos. Tussen 2000 en 2008 had ik een taal- en tekstbureau en werkte voor grote opdrachtgevers, zoals het ANP, Woonnet Rijnmond, Gemeente Rotterdam en FNV Vrouwenbond. Ook schreef ik diverse shoppinggidsen.

coaching & begeleiding
Naast het trainen en tekstschrijven assisteer ik John Sas bij zijn workshops Familieopstellingen. En ik begeleid hbo-studenten met hun scripties en verslagen. Zij doen de inhoud, ik kijk mee naar taal en tekstuele opbouw. Ook zulke teksten mogen – nee moeten, verdorie – gewoon prettig leesbaar zijn. Scripties knappen enorm op als de taalbezem erdoor gaat, en dat kan vaak met eenvoudige ingrepen.

neem vrijblijvend contact op
Dus. Zoek je ook een taaltrainer voor een taaltraject? Heb je een puntige tekstschrijver nodig die jouw nieuwsbrief, website of aankondiging voorziet van knisperende teksten? Of wil je een (jaar)verslag laten corrigeren? Mijn opdrachten zijn altijd maatwerk en persoonlijk gericht. Neem gerust contact op voor de mogelijkheden: post @ marinethaitsma nl

Taaltrainer, tekstschrijver en taalbegeleider

Berichtnavigatie


6 gedachten over “Taaltrainer, tekstschrijver en taalbegeleider

  1. Gefeliciteerd met je nieuwe (aanstaande) start, Marinet.
    Ik wens je trainer-, tekst- en taalsucces en weet dat je een van de besten bent (en zult zijn).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *