Marinet 1985
Al heel wat jaren in de benen

Eind juni was bij Radio Rijnmond de laatste keer over de schuldsanering. Tijdens de eerste periode volgde Erik Post dit verhaal, wat uitliep op een soort feuilleton; die serie kun je terugluisteren via de website van Radio Rijnmond –> Rijnmond Staat Stil. De slotuitzending (onderaan deze blog de link) was een terugblik, met mijn persoonlijke muziekkeuze. We voerden het gesprek in het Schiebroekse Park, onder luid gekwinkeleer van lentevogels. Dat zoiets een aardige uitzending oplevert, is geheel te danken aan de interview-stijl van Erik Post en aan zijn talent om mensen te portretteren in geluid. Dankjewel Erik, voor de inspirerende en gelijkwaardige samenwerking!
Ik liet het onderwerp hier rusten, lichtelijk moe van het stempel Mevrouw Schuldsanering. Ja, het was een beladen periode. Ja, het heeft een nieuw soort rijkdom gebracht. Maar om de boeken in te gaan als De Vrouw Met Wie Het Nu Goed Gaat – zo benaderde iemand me op een feestje – nee, bedankt. Financiën kleuren het dagelijks leven, maar definiëren niet mijn identiteit. Daarom heb ik sommige pagina’s over dit onderwerp recent verwijderd.
Ik wil namelijk verder. Verder met mijn schrijfleven. Ik wil een nieuwe start, nou vooruit, tweedehands mag ook. Ik heb natuurlijk wel wat jaren in de benen, dus gloednieuw zit er niet meer in. Ook in mijn docentenloopbaan zie ik de volgende generatie springen om werk, met nieuwe plannen. Het lijkt… of je bij een sollicitatie op de stapel leeftijd 45+ belandt. Maar met tweedehands is niks mis. Dus bij dezen mijn upgrade naar Marinet 3.0.

Marinet 3.0, schrijfster, in bezit van bevoegdheden als docent Nederlands, docent NT2, en aanvullende studies zoals Psychologie, Transactionele Analyse, Journalistiek en Essayistiek. Maar Marinet 3.0 is vooral een dappere watervrouw die op volstrekt eigen kompas vaart, een kompas dat ze ijkt in kleine verhalen en essays. De goede verstaander ontdekt meerdere laagjes in elke tekst, want taal is het voertuig van de ziel – en zelden volgt die een rechte lijn.
Ervaring: 10 jaar bloggen (met almaar groeiend lezerspubliek), freelance journalistiek, en boeken publiceren bij kleine uitgeverijen. Haar blogs prikkelen mensen tot droom- en denktijd in een rammelende wereld.
Wilt u Marinet 3.0 als auteur in uw magazine of website? Neem contact op via de mail en informeer naar de mogelijkheden.

Rijnmond Staat Stil, laatste keer:

Vrouw versie 3.0 vaart voort

Berichtnavigatie


6 gedachten over “Vrouw versie 3.0 vaart voort

  1. Hallo

    Hoe kan ik de eerdere gesprekken horen?
    Ik begrijp dat de reporter er eerder ook was geweest en ben zeer geinteresserd in eerdere gesprekken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *