De eerste Koningsdag. Beatrix loopt in de optocht achter haar zoon en schoondochter. Verder is er weinig veranderd. De Oudhollandse spelletjes en etenswaren zijn rijk vertegenwoordigd op hun toertochtje door Amstelveen.
Ik dwaal vroeg over de rommelmarkt; ik struikel over plakkerig speelgoed, afgedankte boeken, versleten schoenen, wonderlijke serviezen, kledingrekken vol bodywarmers en glitterjurkjes, vervilte breisels, sporttenues, verzamelingen: knikkers, postzegels, stuiterballen, verf, aardbeiplantjes, gelukspoppetjes, lp’s, stripboeken, sjaaltjes – 20140426_104855
Voor mij als Saniet is het tijd om toe te slaan. Ik duikel voor enkele euro’s mijn zomergarderobe bij elkaar. Een paar strandjurkjes, een T-shirt, een hippe jeans, een blouse, en nog een tuniek. Voor mijn zoon een coole short en zowaar enkele shirts van dure merken, voor een habbekrats. Ik verwacht een hete zomer, en ach, wat kan je gelukkig zijn met de overbodige kleding van een ander. Ik neem ook nog een paar hippe regenlaarzen mee voor 50 cent.
Maar het leukst zijn de eigen baksels. Kinderen met hun schaal vol melige cupcakes naast kannen vuurrode limonade. Pannenkoekjes die verlept op een plateau liggen. Een grabbelton vol snoep. Nog meer mini-muffins, overgoten met oranje fondant. Alles loop ik voorbij. Behalve dit onweerstaanbare plastic bordje Marokkaanse koekjes. Op het campingtafeltje staan diverse bordjes, in krakend cellofaan met een blauw strikje. De schatten worden beheerd door een meisje dat mij uitlegt waarom het 3,- euro kost: “Ik moest zeggen dat er heel veel verschillende ingrediënten in zitten namelijk.”
Dat weet ik, lieverd, je hoeft je niet te verdedigen. Niemand wil het betalen, omdat Albert Heijn en HEMA voor een paar euro’s hele gezinstaarten verkopen, opgeklopt met lucht en gebakken in glucosestroop. Maar zelf bedacht en zelf gekneed en zelf gevormd – met amandelmeel, hazelnootmeel, kokos, en dadels… ja, daar mag je een eerlijke prijs voor rekenen. En dan proef je……..

zoete Koningsdag

Berichtnavigatie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *