M’n vriendinnetje uit Vlaanderen vroeg me mee naar The Sugarcoated Company – gelegen in een onopvallend straatje van centrum Rotterdam. Een vrouwelijke energizer, make-over in Hollywood-stijl. Bij de Sugarcoated zouden wij aan de slag met divajurken en blingbling, wankelen op stilettohakken… alles wat meisjes soms best leuk vinden… maar wat in het dagelijks leven amper past. Wilde ik dat wel met haar? Wie me kent, weet dat ik vrijwel altijd ja zeg; ik ben dol op onorthodoxe uitjes om toffe herinneringen te maken met vriendinnen. Dit uitje kwam wel direct na de laatste werkdag van school; moe en futloos propte ik dus mijn vintage bontjas en pikante setjes in een tas. Maar… Wat een perfecte timing om dit bij de start van de vakantie te doen. Hup, knop om, weg vergaderingen of lesroosters. De hele dag in de spiegel kijken en vaststellen dat er kennelijk ook in mij een diva schuilt, ook al is mijn haar vergrijsd…
Toevallig lees ik het boek De psychologie van het uiterlijk, door hoogleraar psychologie Liesbeth Woertman. Zij beschrijft hoe ons zelfbeeld altijd bestaat bij gratie van anderen. Hoe de spiegel een beeld creëert, en niet zozeer een zélfbeeld. Zelfs voor de spiegel zetten we een sociaal gezicht op. Veelzeggend: dat een positief lichaamsbeeld teruggaat op veilige hechting in de kindertijd. Want als baby en peuter ‘kijken’ we via de ogen van onze ouders. We internaliseren hoe zij reageren op lichamelijkheid, op de omgeving, op aanraking. We zijn letterlijk gegroeid door strelingen en omhelzingen. Woertman gaat ook in op de explosieve groei van cosmetische chirurgie. De wildgroei aan klinieken waar je je gezicht kunt laten pimpen. Wat vertellen de duckface-meisjes ons over onze lichaamsbeleving. Influencers zetten de toon. En wie als meisje vooral bekrachtigd werd in haar looks, krijgt het in de overgang moeilijk wanneer ze haar charme niet meer kan halen uit maatje 36.
Dit alles kon ons vandaag lekker niks schelen. Wij dompelden ons onder in de wereld van gala en giechelen, hoedjes en hakken, stralen in een stola, lichtzinnige lingerie, rode lippen en rode loper. Het leverde heerlijke kiekjes op en inderdaad: een mega energyboost. Toch weer dat uiterlijk ja, vandaag beslist wel. Met dank aan Vivian en Nancy.

De definitieve glamourfoto’s krijgen wij binnenkort. Wil je ook zo’n vriendinnen fotoshoot, kijk dan hier voor alle info.

Energyboost voor vrouwen

Berichtnavigatie


Een gedachte over “Energyboost voor vrouwen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *