Bij de kapper vertel ik over de bijzondere fotoshoot van twee maanden geleden. De kapster vroeg meteen het adres; ze vond de foto’s schitterend. Ja, zit je niet lekker in je lijf dan is dit een onvergetelijke activiteit. ‘Maar,’ vertelde ik, ‘ik rol zondag weer in mijn kloffie door de modder, hoor. Bij Familie Bofkont.’ En ik vertelde over Dafne en de varkens. Als je het hebt over powervrouwen… check dit dan. Ook bij de varkens van Familie Bofkont kom ik al een jaar of tien. Het verhaal van Dafne Westerhof, die honderden dieren redde uit de bio-industrie, om ze vervolgens een lang, vrij leven te bieden op haar boerderij bij Amsterdam, heeft duizenden mensen geïnspireerd. Dafne doorliep ooit deVarkensbezoek 2014 hogeschool voor boeren, en liep weg bij het onderdeel ‘Geboortezorg’ – lees: biggetjes onverdoofd castreren. Dat zette haar aan het denken hoe wij dieren behandelen voor ons eigen gewin. Zij leerde de taal van varkens en ontdekte de varkensmassage, waarmee ze zelfs de Chinese staats-tv op bezoek kreeg. Tót corona kon je op haar boerderij elke zondag een workshop volgen en kennismaken met de wereld van vrije varkens, koeien zonder volle uiers, en batterijkuikens die scharrelend leven.
Ook ik werd herhaaldelijk zen van haar filosofie, en ik ben vriend van de stichting = donateur. Veel vrienden nam ik mee naar de varkens. Een enkeling stopte daarna met vlees eten. Anderen haalden hun schouders op. Maar onberoerd lieten de verhalen niemand. Dafne vertelt een positief verhaal; ze brandt nooit veehouders af, en breekt ook een lans voor dierenrechten. Ze won als eerste boerin een rechtszaak om haar dieren geen gele oorbellen te laten dragen. Ach, er is nog zoveel te vertellen; beroemdheden uit binnen- en buitenland bezochten de boerderij, hele teams coachte Dafne met behulp van haar workshops (teambuilding), directies van slachthuizen kwamen kijken, de varkens gingen mee naar zee of naar een tv-studio… Weet je wat: als je ooit zin krijgt in iets nieuws, plan dan eens een bezoekje aan de Familie Bofkont. Het zou je leven zomaar een zetje kunnen geven.

Even dat varkentje wassen

Berichtnavigatie


2 gedachten over “Even dat varkentje wassen

  1. Wat een prachtig verhaal weer; Marinet en ja! Ik ben ook op de boerderij van Daphne geweest; een geweldige vrouw en ik ben ook donateur van de Bofkonten Familie en ik eet allang geen vlees meer…..Bedankt Marinet voor je prachtig verhaal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.