Een verhuisvriend kroop met me over de vloer tussen stekkers, draden en stof; we zochten de juiste ingang voor de snoeren van de stereo-installatie. Nu internet het liet afweten, viel ik terug op het ouderwetse medium van De Muziek. Naarmate er meer snoeren klopten, raakten we in een staat van onrust; de muziek naderde! Vroeger sloot ik eerst de stereo aan, in elk nieuw huis. Hij knikte: ik ook. Ik zocht de beste plek voor de boxen en hij gebood: zet ‘m eens aan. Uit de speakers klonk Where teardrops fall, van Bob Dylan’s cd Oh mercy. De mooiste zin in dat nummer is het kinderlijk dreinende You know the song in my heartttt... You can show me a new place to start… De verhuisvriend keek voldaan; de muziek werkte, dus het huis werkt. Oh mercy.

Oh mercy

Berichtnavigatie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *