Dit weekend was het slot van onze leergang Systemisch Werken en Leven; John Sas ontwikkelde deze jaartraining en gaf de aftrap in maart 2019; nu, een jaar later, mochten we de eindpresentaties van de deelnemers bewonderen. Ze beschreven hun ontwikkeling, de vragen die ze hadden onderzocht, de pijnpunten en parels waar ze op gestuit waren. We mochten een certificaat overhandigen en genieten van de lunch die deze keer voor ons georganiseerd was. Feest!
Mijn rol naast John was overigens maar klein, sidekick die een handje hielp, representant tijdens vele opstellingen, bakker van citroencake met bosbessen of walnoten-bananenbrood. En ja, op de achtergrond schreef ik mee aan het lesmateriaal, of ik benadrukte dat het scherper mocht… het was immers geen cursus bloemschikken. Zo vullen we elkaar mooi aan. Maar ik heb diep respect voor de wijze (en wijze) waarop John opstellingen begeleidt en een veilige leeromgeving creëert voor mensen die met volle rugzak zo’n jaartraining binnenstappen. We hadden dan ook een prachtige groep van acht deelnemers, vier vrouwen en vier mannen, perfect! Een groep die het diepe in durfde, openstond voor lastige gesprekken, die de stilte durfde op te zoeken, een groep die met elkaar groeide en bouwde, en elkaar helemaal vertrouwde. Een rijke oogst, ook voor mij, die meestal de d’s en t’s aan leerlingen uitlegt in traditionele lesjes Nederlands…

Op de foto nemen wij een appelboompje in ontvangst, dank lieve deelnemers, deze krijgt een mooi plekje in onze vogeltuin… het lustoord achter onze flat… geheime plek waar ik het liefst van alles uren doorbreng.

PS Er zijn nog plaatsen vrij voor de volgende Leergang Systemisch Werken en Leven. Doe je mee? Kijk op de website van John voor alle info. We houden je op de hoogte van de data… in elk geval beginnen we weer in september, eens per maand een zaterdag, in Rotterdam-Schiebroek. Welkom!

reis vol zoete en zoute parels

Berichtnavigatie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *