Als er inderdaad een god is die het fenomeen Michael Jackson creeërde, dan vraag ik me af met welke bedoeling hij / zij de kwal schiep. Ik schilder momenteel kwallen in olieverf, omdat ik het zulke wonderlijke en overbodige paraplu’s van de zee vind. Toch zijn er zeeën vol kwallen, waarvan ik het Portugees oorlogsschip de indrukwekkendste verschijning vind (maar hij is nu juist officieel iets anders, namelijk: een bundel gevaarlijke poliepen). Een kwal is niet om aan te raken, maar om van een afstand naar te kijken. Onder water kunnen we kwallen mijden door buiten een bepaalde stroming te blijven. Aan land ontmoeten wij ze soms ook – geen idee waarom deze fraaie dieren als scheldwoord dienen – maar dan zijn ze vrijwel nooit giftig.

schilderlessen

Berichtnavigatie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *