Internationale Vrouwendag. Als elke man zijn lief ging eren en op handen dragen, zou er veel meer vrede en harmonie zijn.

Op internationale Vrouwendag staken veel vrouwen in België, las ik in het nieuws. En in Rusland is 8 maart de beste dag voor bloemisten, want veel mannen geven hun vrouw een bos rozen. Ook Poetin schreef een ode aan de vrouw, ergens op internet. Tja…

Ik werd vanmorgen verrast met een prachtig boeket van onze bloemenwinkel, waar creatieve vrouwen elke dag de fraaiste boeketten schikken. Het is heerlijk om daar bloemen te kopen. Ook mijn bruidsboeket kwam van deze winkel. En toen mijn man zei dat hij een boeket wilde voor zijn vrouw, vanwege internationale Vrouwendag, waren de dames even stil. “We hebben nog nooit gehoord dat een man zijn vrouw bloemen geeft op Vrouwendag.”

Ik eerlijk gezegd ook niet. Maar hé, kom op, heren, wat is er mis om je lief vandaag extra te verwennen. Zonder vrouwen staat de wereld stil. Wij verzoenen achter de schermen oorlogen, wij beslissen veldslagen, wij houden economieën draaiende en baren kinderen, die we tussen de bedrijven door ook even opvoeden. Wij zijn minnares, genezeres, kok, klusjesman, wasvrouw, masseur, therapeut, zakenvrouw, chauffeur, bakker en heks ineen.

B r u i d s b o e k e t M a r i n e t

Ik heb het vandaag, net als andere dagen, druk. Met mijn vogeltuin, met brood bakken, taart van Westerkaatje Noord eten, naar de sportschool gaan, trainingen voorbereiden, administratie doen, wassen draaien, boodschappen doen, eten koken – vergeet ik iets…? Oh ja, misschien ga ik nog een leuk jurkje passen, en op mijn allerhoogste hakken flaneren langs het water. Woeiiiii…

Vrouw, vrouwer, vrouwst

Berichtnavigatie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *