… voor mij heeft elk woord een gewicht, vorm en kleur. Er zijn lila, oranje, zeegroene, blauwe en koraalrode woorden. Woorden van goud, van koper en van mest. Er zijn woorden die naar lavendel ruiken en woorden die als braaksel smaken, woorden van dauw en van modder. Alles heeft een plek…

een fragment uit Memo’s aan een niet-bestaand lief, het tweede boek van Marinet Haitsma.

De boekpresentatie vindt plaats op donderdag 6 oktober

in Hotel New York

van 17 tot 19 uur

Wie het nu nog niet wist… ook u, onbekende lezer,¬†bent welkom.

boekpresentatie Hotel New York

Berichtnavigatie


4 gedachten over “boekpresentatie Hotel New York

  1. Ik was wel van plan te komen, maar dan alleen maar als je kunt beloven dat er bovenal woorden zullen zijn die ruiken naar lavendel. Vanavond ga ik namelijk al naar een debat over megastallen en dan zullen alle woorden ruiken naar ammoniak en kleuren als stront.

  2. Ik was wel van plan te komen, maar dan alleen maar als je kunt beloven dat er bovenal woorden zullen zijn die ruiken naar lavendel. Vanavond ga ik namelijk al naar een debat over megastallen en dan zullen alle woorden ruiken naar ammoniak en kleuren als stront.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Nu het stof van Hotel New York uit mijn ogen is, herinner ik me hoe het was. Vele dierbaren feliciteerden me met dit debuut. De oppasoma van mijn oudste zoon, van wie ik alles over het huwelijk èn het invriezen van groenten heb geleerd, drukte me op het hart mijn eigen weg te blijven gaan (misschien bedoelde ze dat een enkeling zich, tegen de etiquetten in, wel erg rijkelijk profileerde als aanwezige). Mijn oudcollega Fred, tevens piloot en kapitein, beloofde me een vitaminenshake. Ik ben ook blij dat Paul er was, die als fotograaf interessante reportages maakt. En mijn goede vriend Willem, die permanent in een scenario leeft. Regisseuse Hester Overmars, die vorig jaar bijna een Gouden Kalf won, werkt aan een plan om mijn boek te verfilmen. Dichteres Jana Beranova vloog via het balkon naar binnen en wilde met boekenbonnen afrekenen. Verhuisvriend Rob bekende dat dit zijn debuut als boekpresentatiebezoeker was. Dankzij hem draait mijn huis zoals het hoort. Maar schrijver Henk Weltevreden maalt niet om woongemak, want hij zit de helft van het jaar in andere werelden (waar hij op radio en tv over vertelt). Lianne Tio, van het exquise parfumhuis aan het Weena, streek als een grande dame neer en had een onderonsje met de aanwezige orkestleider van André van Duin. Overigens rook Lianne zo superlekker, dat mijn zoon niet bij haar was weg te slaan. Ze besprenkelde mij met Rose de Feu en we evalueerden onze liefdeslevens, die helaas een stuk minder rooskleurig zijn.

boekpresentatie Hotel New York

Berichtnavigatie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *