Vandaag verkocht ik oude jurkjes en autootjes op de vrijmarkt, en ik gaf mijn zoontje een high five omdat we met een eerlijk verdiende volle knip huiswaarts reden. Thuis zette ik, zoals elke Koninginnedag, de tv aan en zag live hoe een festiviteit in een rouwplaats veranderde. Je raakt eraan gewend: de beste drama’s vinden tegenwoordig in real time op tv plaats, en er wordt meteen verslag van gedaan door NOS Projecten, met af en toe een microfoon die uitvalt of een reporter die zelf in tranen uitbarst.
Gelukkig verscheen koningin Beatrix later op tv om te bevestigen dat het inderdaad heel erg was. Wat voelde ik me opgelucht onder haar intense zucht, wat trilden mijn neusvleugels met de hare mee. Het was nu een feit dat de wereld plotsklaps veranderd bleek; Koninginnedag, ja, ook dat baken van Hollandse oubolligheid blijkt onveilig te zijn. Ik wist het allang: mannen die flippen rijden gevaarlijk.

De zucht van Beatrix

Berichtnavigatie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *