De deelgemeente Rotterdam overweegt de subsidie aan welzijnsorganisatie Thermiek, in Schiebroek, te stoppen. Belachelijk. Om met Cor van der Laak te spreken: “En wel hierom.”

Thermiek moet blijven. Natuurlijk! Elke wijk heeft zorg op hoog niveau nodig. Niet alleen van artsen of fysiotherapeuten. Ook, of juist, van maatschappelijk werkers, psychologen, therapeuten. Mensen die kijken voorbij de dagelijkse zorgjes. Die hulp en aandacht bieden bij geestelijke knopen, zielepijn, chaos in de administratie, assisteren bij de voedselbank, of gewoon praten met mijn schoolgaande kind. Ook dat biedt Thermiek namelijk. Dankzij die hulp leert mijn kind zich beter te uiten, zijn gevoelens beter verwoorden, en beter te praten met zijn afwezige vader.
Dus hoe haalt de gemeente het in haar hoofd om op deze essentiële zorg te willen bezuinigen. Hoeveel kinderen zullen in de toekomstige generatie dan weer hun eigen kind in de steek laten… omdat ze zelf geen begeleiding kregen. Hoeveel ouderen zullen zichzelf verwaarlozen, omdat niemand nog oog voor hen heeft. Hoeveel vrouwen zullen de weerbaarheidstrainingen, extra fietslessen, budgetteercursussen etc. gaan missen… Enne… zonder thermiek wordt niemand een hoogvlieger. Dus bezuinigen kost de gemeente heel veel geld op de lange termijn… een doodzonde in deze mooie, lelijke, en armste stad van Nederland.

Wil je ook je steun betuigen aan welzijnsorganisatie Thermiek, deel dit bericht dan via alle mogelijke social media. Ook kun je aanwezig zijn bij de raadsvergaderingen hierover, op 18 september en 9 oktober, in deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek.

Dank.

Rotterdam bezuinigt maatschappelijke zorg weg

Berichtnavigatie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *