Aangezien we na een lange dag laat terug zijn in de stad, zoeken we een eettentje. Even googlen op ‘lekker vegetarisch eten’ en je krijgt een waslijst met tips. We kiezen voor Aziatisch eten bij Leaf Vegetarian. Op de kaart staan gerechten met benamingen als kip, garnalen of lam, die zijn bereid van bijvoorbeeld tofu. Kennelijk moeten vleeseters om de tuin geleid worden.
Voor mij persoonlijk betekent vegetarisch eten niet langer: vervanging zoeken voor gehaktballen, maar: welke ingrediënten passen bij dit seizoen en bij deze dag, en hoe combineer ik de dingen die ik in huis heb tot een kleurrijke maaltijd met lekkere smaken. Omdat er bij mij thuis regelmatig iets mislukt, krijg ik binnenkort kookles van een kok in de macrobiotische keuken. Zo leuk!
Nou… als je echt variatie in smaak en kleur zoekt… ga dan vooral eens eten bij Leaf Vegetarian. Verrukkelijke voorafjes. Saté met een zalig pindasausje, een bladerdeeghapje gevuld met romige ragout, een loempiaatje boordevol groene kruiden. Als hoofdgerecht lieten we ons verrassen door een menu van de chef, die je trouwens de hand kunt schudden, want de keuken is helemaal open.
We kregen drie zalige gerechtjes. Knapperige gewokte groenten, heerlijke flinterdunne reepjes in een pittig sausje – vleesliefhebber, waar wacht je op?!
De bediening was sober en de aankleding van het restaurant… tja… meer een eetlokaal. Maar wat me raakte bij de voordeur: een poster met de tekst “Heb je geen geld, dan kun je een gratis maaltijd komen eten, die iemand anders voor jou heeft betaald”. We vroegen naar de gedachte hierachter, en die was vrij eenvoudig: ‘Elke dag eten een paar mensen, die het om welke reden dan ook moeilijk hebben, gratis mee. Dit wordt ondersteund door klanten die een donatie doen.’
Ik hou van zulke kleine, plaatselijke initiatieven. Het is zó eenvoudig om de wereld om je heen wat hartelijker en groener te maken. Als we allemaal in onze buurt dit soort initiatieven nemen, dan helpen we de planeet toch ook een beetje. Uiteraard hebben we bij Leaf Vegetarian een duit in het zakje gedaan, waarna onze ‘bijdrage’ op een prikbord werd bevestigd. Een hartverwarmend concept in een hartverwarmende – open – keuken.

Wil je verrukkelijk Aziatisch eten zonder dierenleed: Leaf Vegetarian, Oostmolenwerf 19, Rotterdam

Hartverwarmend en diervriendelijk

Berichtnavigatie


2 gedachten over “Hartverwarmend en diervriendelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *