Sinds vorige week is de novelle Regen om Justus verkrijgbaar. Het is uitgegeven als een tijdschrift, bij wijze van experiment. Ik schreef het verhaal al jaren geleden, en het beschrijft een kleine liefde tussen een kind van negen, en een volwassen man. Nu zie ik hoeveel thema’s er toen al in de kiem aangestipt werden.
Ik hou van Regen om Justusongemakkelijke, onmogelijke liefdes, ook omdat ik denk dat in een benarde toestand onze kracht werkelijk tot bloei kan komen. Ik wil het geen ‘pedofilie’ noemen – alles is beladen these days. Maar het meisje in het verhaal romantiseert een huisvriend van de familie, uit eenzaamheid of verlangen, in ieder geval: in het vergeefs zoeken naar veiligheid en genegenheid bij haar naasten. Vriendschap en erotiek gaan rakelings langs elkaar, maar het blijft onduidelijk of het meisje dit droomt of werkelijk beleeft. Enfin, ik vind het eigenlijk ondoenlijk om iets over eigen werk te zeggen. Ik heb altijd het gevoel: dat ik toch maar wat aanrommel. Nou ja, al dat klooien leverde tot zover mooi wel drie titels op. En eh, wat men ook moge oordelen… Ik gun ieder kind in deze grillige wereld een vriend als Justus. Dus het regent nog altijd.

* De uitgave is – heel graag – hier te bestellen…

het regent nog steeds om Justus

Berichtnavigatie


Een gedachte over “het regent nog steeds om Justus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.