Plotseling zit ik in een stuwmeer van iemands waanzin. Hoewel mijn leven fris en gezond is, vol licht en warmte, komt het geweld op me af vanuit het donkere verleden; en dreigt me te verpulveren. Stel je voor, dat je op een strand zat, heerlijk in de zon. Dit bedoel ik niet letterlijk maar als beeld. Stel dat je bloot op dat strand zat, argeloos en blij, in het volste vertrouwen dat het kon. En later blijkt dat iemand je al die tijd gadesloeg en je zich toeëigende. En opeens wordt er gedreigd met openbaar maken van wat je op dat strand deelde: je diepste intimiteit.hqdefault
Dit is een vrij simpele metafoor en niks nieuws; het overkomt duizenden vrouwen elke dag, overal ter wereld. Ze worden speelbal van de frustratie van mannen. Van verwrongen geilheid, machtsvertoon, oorlogszucht. Vrouwen in de gebieden van IS die willekeurig verkracht worden. Maar ook dichtbij huis; de meiden in mijn klassen, die per ongeluk het verkeerde vriendje hebben vertrouwd. En de knul blijkt een loverboy; zijn geld stonk naar valse hoop en hebzucht. Hij koopt haar om, en het meisje krimpt ineen.
Oké. Met dat gevoel kwam ik deze dagen thuis. En dit is de muziek die ik keihard opzette. Freedom! Het leven is te kort om iemands bezit te zijn. Ho! Stop!
Wat ik alle meiden wil aanraden: stap naar de politie en roep keihard NEE. Niemand, geen man ter wereld, wanneer dan ook, heeft het recht om jouw eer of intimiteit te schenden – geen enkele frustratie rechtvaardigt dat. Je hebt het onaantastbare geboorterecht als meisje en vrouw om onschendbaar door je leven te stappen. Met grote of kleine passen. Met je fouten en je imperfecties en je verlangens. Zeg Stop! en roep Nee!
Ga je eigen weg, durf alleen te staan. Zoveel vrouwen zullen je dankbaar zijn. Zoveel meisjes die nu opgroeien, zullen zeggen: het kan dus wèl. Je bent niemands bezit. Nooit. Voor geen enkele belofte dan ook. Je bent helemaal hartstikke vrij.
Op een dag staat de ware voor je neus en zegt: hey, kom, we gaan gezellig samen op, ik bied je mijn hart, kom, we gaan naar IKEA en kiezen ons een bed, een bed van warmte en liefde. Niet om te vrijen met ons geslacht. Maar met ons hart. Een hart van vertrouwen en plezier en openheid en heilig ontzag voor jouw geheimen. Als je die gozer treft, dan kom je altijd overal thuis, en weet je wat… laten we dit nummer nog eens draaien. Want vrijheid, vooral emotioneel en geestelijk, is je aller-aller-allergrootste goed. Laat geen vent ter wereld jou iets wijsmaken. Nooit. Dans, meiden, dans en wees zo anders als je wilt! En leg niemand daarvoor verantwoording af. Niemand! Because I dont’belong to you and you don’t belong to me.

Nee!

Berichtnavigatie


4 gedachten over “Nee!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.