Na een drukke werkweek vind ik gratis geluk door te rotzooien in de keuken. Soms verzin ik maar wat van dingen die ik nog heb liggen. Nou, beroemde gerechten zijn vaak ontstaan uit kliekjes. Denk aan pizza, stamppot, en vele soorten soep.
Dit is mijn zoete variant; een cake waarvoor ik heb gegraaid in de voorraadkast. Het resultaat is een schaamteloos lekkere cake boordevol van alles.
Klop 200 gr boter romig met 200 gr bruine basterdsuiker. Voeg een voor een 4 eieren toe en mix ze er in enkele minuten goed door. Zeef 200 gr zelfr.bakmeel met 2 eetl speculaaskruiden, snuf zout en snuf vanille door het beslag. Meng er tot slot naar believen je eigen zoetigheid door.
Ik koos voor:
de rasp van 1 + sap van ½ sinaasappel, 2 eetl amandelschaafsel, 1 gehakte reep pure 85% chocolade, een paar gewelde abrikozen in stukjes.
Bak ongeveer 60 minuten op 170°C, of tot een breinaald schoon en droog uit de cake komt.
Naar behoefte opeten met vrienden, of – conform de graaicultuur – alles helemaal voor jezelf houden.
Recept & uitvoering zijn top, kan ik uit eigen ervaring zeggen. Hij was heerlijk, Marinet!