Nou wil het toeval dat ik sinds kort bijna 700 euro per maand moet inleveren. Dus ik ben expert in elke vorm van nivellering. En ik wil met plezier de ladies & gentlemen van de VVD bijpraten; wat het nieuwe zorgplan van de aankomende regering betekent voor uw maandlasten. Voor uw wekelijkse shopping. Voor het dagelijkse kostje. Veel bruine en witte bonen. En mijn adviseur stelde serieus: “Als de hondenbelasting te zwaar wordt, dan doet u ’t hondje toch weg?” Kijk, dat is klare taal. Zo doen we dat als zorgzame samenleving. Daarom bij deze mijn tips voor die arme, hoge middeninkomens die volgens Mark Rutte en Diederik Samsom de komende jaren ‘honderden euro’s extra zorgpremie’ zullen betalen. Ik voel met hen mee.

 1. Bewaar oude kranten en magazines in een donkere kast. Doe er zo nu en dan een in uw eigen brievenbus. Als verrassing.
 2. Plak de vakjes van de adventskalender dicht, en bewaar voor volgende kerst.
 3. Bak taarten voor vrienden; geeft een warme keuken en een warm gevoel.
 4. Ruil uw leasebak in voor een Daihatsu Cuore. Deze overdekte ‘brommer’ sleept u jarenlang voor een prikkie door de regen.
 5. Kaarsen geven warmte in huis en besparen dus op stookkosten.
 6. Neem een jaarkaart op een museum. In tijden van nood is kunst een vitaminepil van licht en troost.
 7. Laat uw gebit… los. Een kunstgebit krijgt u vanuit de basisverzekering vergoed.
 8. Vrouwen: ga terug aan de pil. Het reguleert stemmingen, het maakt dus rustig, wat immens gedonder met mannen scheelt. Reken dat maar eens uit in euro’s van de kapper, de schoonheidsspecialiste, de slachtofferhulp, de zoveelste mindfullnestherapie, en: weer een nieuw jurkje de prullenbak in.
 9. In de zomer kunt u in elk Rotterdams park of bos bloemen plukken.
 10. Word vegetariër; bespaart veel geld en dierenleed.
 11. Regel termijnbetalingen. Dit kan bij bijna elk bedrijf – behalve bij FLOW van Sanoma Media. In dat geval; meteen opzeggen.
 12. Maak lijstjes, briefjes, kleurplaten, mindmaps; kortom, knip en plak. Het vrolijkt uw huis op en wekt de indruk van een bont bestaan.
 13. Doe leuk. Vooral op Facebook.
tips voor de nivellering van Rutte en Samsom

Berichtnavigatie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *